Черен петък 2022

21.11.2022 12:21:10

Черен петък 2022

Тази година намаленията на Tuscany Leather - италиански кожени чанти в Rivastyle.bg за шопинг кампанията Черен петък ще бъдат по-добри от всякога! Насладете се на най-популярния ден за пазаруване през годината - Black Friday!

Кога е Черен петък 2022?

Тази година Черен петък 2022 ще се състои на 25 ноември 2022 г. Датата на кампанията се променя всяка година. Традиционно се организира в първия петък след Деня на благодарността в САЩ, което означава в периода между 23 и 29 ноември.

Black Friday е ежегодно събитие за пазаруване в Съединените щати, което през последните години навлезе в други страни, включително и България. Американците го смятат за начало на предколедното пазаруване и не се колебаят да чакат часове на дълги опашки, за да закупят стоки с огромни отстъпки. Черен петък е уникална шопинг кампания, на която търговците правят огромни отстъпки и супер разпродажби. Това е най-натовареният ден за пазаруване през годината. Той няма фиксирана дата, винаги се организира в първия петък след Деня на благодарността и тази година пада на 26 ноември.

Историята на Черен петък

На първият петък след Деня на благодарността се дава началото на коледното пазаруване в САЩ още от средата на миналия век. Името Черен петък обаче се разпространява широко едва 30 години по-късно. Прилагателното „черен“ винаги е имало доста отрицателно значение и е било свързано с различни бедствия или икономически сътресения като значителния спад в цената на златото през 19 век и срива на Нюйоркската фондова борса през 1929 г. Някои твърдят, че името Black Friday започва да се използва от полицията във Филаделфия. Полицаите са нарекли този ден "черен петък" заради натоварения трафик около местните универсални магазини през този ден за трескаво пазаруване.

Друга интерпретация за произхода на името на Черен петък е свързана с използването на червено и черно мастило в книжата и записките на търговците. Много от тях търгуват на загуба през по-голямата част от годината и започват да генерират печалба само на Черен петък. Така те преминават от червени числа към черни в техните дневници.

Разгледайте всички наши предложения в www.rivastyle.bg

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Съвети

Съвети

Черен петък 2022

Черен петък 2022

Тази година намаленията на Tuscany Leather - италиански кожени чанти в Rivastyle.bg за шопинг кампанияta Черен петък ще бъдат по-добри от всякога! Насладет Тази година намаленията на Tuscany Leather - италиански кожени чанти в Rivastyle.bg за шопинг кампанияta Черен петък ще бъдат по-добри от всякога! Насладет 2022-11-21T12:21:46+02:00 Черен петък 2022

<p>Тази година намаленията на&nbsp;Tuscany Leather -&nbsp;италиански кожени чанти в Rivastyle.bg за шопинг кампанията Черен петък ще бъдат по-добри от всякога! Насладете се на най-популярния ден за пазаруване през годината - Black Friday!</p> <h4>Кога е Черен петък 2022?</h4> <p>Тази година Черен петък 2022 ще се състои на 25 ноември 2022 г. Датата на кампанията се променя всяка година. Традиционно се организира в първия петък след Деня на благодарността в САЩ, което означава в периода между 23 и 29 ноември.</p> <p>Black Friday е ежегодно събитие за пазаруване в Съединените щати, което през последните години навлезе в други страни, включително и България. Американците го смятат за начало на предколедното пазаруване и не се колебаят да чакат часове на дълги опашки, за да закупят стоки с огромни отстъпки. Черен петък е уникална шопинг кампания, на която търговците правят огромни отстъпки и супер разпродажби. Това е най-натовареният ден за пазаруване през годината. Той няма фиксирана дата, винаги се организира в първия петък след Деня на благодарността и тази година пада на 26 ноември.</p> <h4>Историята на Черен петък</h4> <p>На първият петък след Деня на благодарността се дава началото на коледното пазаруване в САЩ още от средата на миналия век. Името Черен петък обаче се разпространява широко едва 30 години по-късно. Прилагателното &bdquo;черен&ldquo; винаги е имало доста отрицателно значение и е било свързано с различни бедствия или икономически сътресения като значителния спад в цената на златото през 19 век и срива на Нюйоркската фондова борса през 1929 г. Някои твърдят, че името Black Friday започва да се използва от полицията във Филаделфия. Полицаите са нарекли този ден "черен петък" заради натоварения трафик около местните универсални магазини през този ден за трескаво пазаруване.</p> <p>Друга интерпретация за произхода на името на Черен петък е свързана с използването на червено и черно мастило в книжата и записките на търговците. Много от тях търгуват на загуба през по-голямата част от годината и започват да генерират печалба само на Черен петък. Така те преминават от червени числа към черни в техните дневници.</p> <p>Разгледайте всички наши предложения в&nbsp;<a href="http://www.rivastyle.bg"><strong>www.rivastyle.bg</strong></a></p>

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки