Тв водещата Живка Попатанасова: „Нося живота си в чантата ми. Това е и един от любимите ми подаръци“

11.10.2022 19:28:37

Тв водещата Живка Попатанасова: „Нося живота си в чантата ми. Това е и един от любимите ми подаръци“

Скъпи приятели, ние от Rivastyle.bg стартираме кампания, в която ще ви запознаваме с известни дами и господа, които са пример не само с постиженията си в своята сфера, но и доказват, че зад всяка успешна личност стои непременно подходящата уникална чанта.

Днес ви представяме телевизионната водеща Живка Попатанасова. Живка Попатанасова е магистър по „Продуцентство и креативна индустрия“ към СУ Св. „Климент Охридски“. Тя е бакалавър и по „Книгоиздаване“. Има специализация и в сферата на маркетинга и бизнес планирането.

През 2017 г. става водещ на сутрешния блок „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria, а от 2019 г. и на предаването „Смарт час“, посветено на образованието и иновативните модели на обучение. През 2021 г. става част от екипа на бизнес изданието Bloomberg Businessweek България. Живка има опит и като редактор и преводач в различни медии.

Интересите ѝ са насочени предимно към сферите на бизнеса и икономиката, международната политика, новите компании и предприемаческите идеи. През май 2022 г. се присъединява към bTV Media Group, като част от bTV новините и businessnovinite.bg

- Разкажете ни какъв е кариерният Ви път досега?

- Пътят ми започна в телевизия, още докато бях студентка, но не продължи дълго. Помня колко бях разочарована, че не съм си дала шанс и това ме беляза. Любовта към телевизията се случва внезапно, но остава завинаги. Минаха години след онзи първи опит, след който само търсех начин да се върна към медиите. Направих го като редактор в едно седмично предаване и както казват - когато човек е готов за това, което иска, то му се дава. Искрено вярвам, че е така, защото попаднах в телевизия, в която се развих изключително много. Средата и естеството на работа ме промениха. Промених начина си на живот, интересите и получих възможности, които оценявам като безценни днес. На 25 години започнах да водя сутрешния блок на бизнес телевизия Bloomberg TV Bulgaria. Можете да си представите какво означава това. Събуждаш се в 3 и денят ти започва. Докато повечето хора спят в 5 сутринта, аз и редакторката ми вече правехме преглед на печата и обсъждахме новините в редакцията. И така 5 години. Работата ми ме срещна с най-различни хора, с някои от които изградихме трайно приятелство.

- Върху какво работите в момента?

- Преди 5 месеца направих промени и станах част от bTV Media Group. Благодарна съм, че ръководството на медията ме прие и ми гласува доверие да бъда редактор към бизнес сайта businessnovinite.bg, който е сред новите проекти в дигиталното портфолио на bTV Media Group. Businessnovinite.bg разширява полето на икономическата, финансовата бизнес и потребителска информация, така че трябва да поднеса тематиката на разбираем за читателите и зрителите език. 
Освен това, работя и върху дигиталния проект "Жените на България", който е посветен на успешните и вдъхновяващи дами, които са наистина много у нас. Щастлива съм, че мога да разказвам историите им. Знам, че има жени, които не са толкова уверени в себе си, които не рискуват, които се страхуват да започнат отначало, но нашата рубрика показва, че не бива да си поставяме граници, че трябва да бъдем по-смели в решенията си и да знаем, че можем да постигаме много. Освен тази рубрика обаче, водя и Бизнес Видео Подкаст, в който оставам вярна на интереса си към бизнес журналистиката. Търся хората, които движат икономиката ни, които създават, творят и променят.

- Какви са професионалните Ви и лични успехи?

- Професионален успех е всичко, което съм постигнала досега. Започнала съм от нулата, както се казва. Да носиш кафе в редакцията не е сценарий от американски филм, а реалност. Така беше преди повече от 10 години. Бавно и много трудно успях да си извоювам място сред колеги, на които съм се възхищавала назад във времето. Да водиш сутрешен блок се оказа голямо предизвикателство, но онези пет години, в които съм се лишавала от сън, спокойствие и лично време, се оказаха ключови за успеха. Истината е, че обичам безкрайно работата си и знам за какво съм се борила. Да правиш това, за което си мечтал, е успех. Понякога си казвам, че съдбата ме обича само заради шансовете, които ми е дала. Всъщност, тя е благосклонна към всички ни. От нас се очаква да наблюдаваме внимателно сигналите и да не пропуснем момента. Вярно е, че той може да не се повтори. Затова трябва да развиваме сетивата си колкото можем. Колкото до личните успехи - вярвам, че те предстоят. Имам страхотно семейство, което ме подкрепя винаги и във всичко. Те са двигател и сила и не ми позволяват да изпитвам колебания или страхове.

- Кое е това, което Ви мотивира?

- Мотивират ме много неща - любовта, истинското приятелство, спонтанните моменти и преживявания, пътуванията, книгите, а дори и работата ми. Когато съм с екипа и снимаме поредния епизод на „Жените на България“, например, съм във вихъра си. За мен е важно, каквото и да правя, да влагам цялата страст в него. Винаги съм казвала, че горя. Такава съм и засега успявам да поддържам огъня във всичко. Иначе се зареждам най-силно, когато съм в планината. Там се търся и се откривам, там мечтая и отправям послания към себе си. Там се вдъхновявам. Съжалявам, че ми остава все по-рядко време за любимите ми книги. Само купувам и пълня библиотеката вкъщи и тайничко си мечтая за моменти, които да си открадна за четене. От няколко седмици обаче слушам аудио книги и това е едно ново хоби, което развивам.

- Каква е любимата Ви чанта и какво винаги носите в нея?

- Любимата ми чанта е тип "раница". Често се шегувам, че нося живота си в ръка, в чантата ми. Това е и един от любимите ми подаръци, но е трудно за приятелите ми да изберат подходящия модел. Държа раницата ми да е достатъчно голяма, за да събере всичко, без което не излизам от вкъщи. Винаги нося тефтер и химикалки, разбира се. Така и не свикнах да записвам задачите си онлайн. Аз съм една пишеща на ръка жена в дигитален свят. Не мога обаче и без слънчевите си очила, които нося през цялата година. В чантата ми ще намерите и очила за четене, няма как. Освен това винаги имам скрито някое и друго шоколадче или протеиново барче.

- Какви са бъдещите Ви планове за развитие?

- Посветила съм себе си на медиите засега. Чувствам, че имам още какво да взема от тях и какво да дам. Понякога си мисля какво друго бих правила, ако не работя в телевизия и бързо отклонявам въпроса от главата си. Имам силно развита интуиция и вътрешният ми глас казва, че моето време в медиите не е приключило. Уча се всеки ден и от всеки, с когото ме среща животът. Няма как да знам какво ще се случи и в това е големият чар на съществуването ни. Поне за мен.

Фотография: Андрей Рашев и Евгений Милов

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Интервю

Интервю

Тв водещата Живка Попатанасова: „Нося живота си в чантата ми. Това е и един от любимите ми подаръци“

Тв водещата Живка Попатанасова: „Нося живота си в чантата ми. Това е и един от л

Скъпи приятели, ние от Rivastyle.bg стартираме кампания, в която ще ви запознаваме с известни дами и господа, които са пример не само с постиженията си в с Скъпи приятели, ние от Rivastyle.bg стартираме кампания, в която ще ви запознаваме с известни дами и господа, които са пример не само с постиженията си в с 2022-10-12T15:06:01+03:00 Тв водещата Живка Попатанасова: „Нося живота си в чантата ми. Това е и един от любимите ми подаръци“

<p>Скъпи приятели, ние от Rivastyle.bg стартираме кампания, в която ще ви запознаваме с известни дами и господа, които са пример не само с постиженията си в своята сфера, но и доказват, че зад всяка успешна личност стои непременно подходящата уникална чанта.</p> <p><strong><em>Днес ви представяме телевизионната водеща <a href="https://btvnovinite.bg/author/?author=2014190" target="_blank" rel="noopener">Живка Попатанасова</a>. Живка Попатанасова е магистър по &bdquo;Продуцентство и креативна индустрия&ldquo; към СУ Св. &bdquo;Климент Охридски&ldquo;. Тя е бакалавър и по &bdquo;Книгоиздаване&ldquo;. Има специализация и в сферата на маркетинга и бизнес планирането.</em></strong></p> <p><strong><em>През 2017 г. става водещ на сутрешния блок &bdquo;Бизнес старт&ldquo; по Bloomberg TV Bulgaria, а от 2019 г. и на предаването &bdquo;Смарт час&ldquo;, посветено на образованието и иновативните модели на обучение. През 2021 г. става част от екипа на бизнес изданието Bloomberg Businessweek България. Живка има опит и като редактор и преводач в различни медии.</em></strong></p> <p><strong><em>Интересите ѝ са насочени предимно към сферите на бизнеса и икономиката, международната политика, новите компании и предприемаческите идеи. През май 2022 г. се присъединява към bTV Media Group, като част от bTV новините и businessnovinite.bg</em></strong></p> <h4><strong>- Разкажете ни какъв е кариерният Ви път досега?</strong></h4> <p>-<span> </span>Пътят ми започна в телевизия, още докато бях студентка, но не продължи дълго. Помня колко бях разочарована, че не съм си дала шанс и това ме беляза. Любовта към телевизията се случва внезапно, но остава завинаги. Минаха години след онзи първи опит, след който само търсех начин да се върна към медиите. Направих го като редактор в едно седмично предаване и както казват - когато човек е готов за това, което иска, то му се дава. Искрено вярвам, че е така, защото попаднах в телевизия, в която се развих изключително много. Средата и естеството на работа ме промениха. Промених начина си на живот, интересите и получих възможности, които оценявам като безценни днес. На 25 години започнах да водя сутрешния блок на бизнес телевизия Bloomberg TV Bulgaria. Можете да си представите какво означава това. Събуждаш се в 3 и денят ти започва. Докато повечето хора спят в 5 сутринта, аз и редакторката ми вече правехме преглед на печата и обсъждахме новините в редакцията. И така 5 години. Работата ми ме срещна с най-различни хора, с някои от които изградихме трайно приятелство.</p> <p></p> <h4><strong>- Върху какво работите в момента?</strong></h4> <p>- Преди 5 месеца направих промени и станах част от bTV Media Group. Благодарна съм, че ръководството на медията ме прие и ми гласува доверие да бъда редактор към бизнес сайта businessnovinite.bg, който е сред новите проекти в дигиталното портфолио на bTV Media Group. Businessnovinite.bg разширява полето на икономическата, финансовата бизнес и потребителска информация, така че трябва да поднеса тематиката на разбираем за читателите и зрителите език.&nbsp;<br />Освен това, работя и върху дигиталния проект "Жените на България", който е посветен на успешните и вдъхновяващи дами, които са наистина много у нас. Щастлива съм, че мога да разказвам историите им. Знам, че има жени, които не са толкова уверени в себе си, които не рискуват, които се страхуват да започнат отначало, но нашата рубрика показва, че не бива да си поставяме граници, че трябва да бъдем по-смели в решенията си и да знаем, че можем да постигаме много. Освен тази рубрика обаче, водя и Бизнес Видео Подкаст, в който оставам вярна на интереса си към бизнес журналистиката. Търся хората, които движат икономиката ни, които създават, творят и променят.</p> <p></p> <h4><strong>- Какви са професионалните Ви и лични успехи?</strong></h4> <p>-<span> </span>Професионален успех е всичко, което съм постигнала досега. Започнала съм от нулата, както се казва. Да носиш кафе в редакцията не е сценарий от американски филм, а реалност. Така беше преди повече от 10 години. Бавно и много трудно успях да си извоювам място сред колеги, на които съм се възхищавала назад във времето. Да водиш сутрешен блок се оказа голямо предизвикателство, но онези пет години, в които съм се лишавала от сън, спокойствие и лично време, се оказаха ключови за успеха. Истината е, че обичам безкрайно работата си и знам за какво съм се борила. Да правиш това, за което си мечтал, е успех. Понякога си казвам, че съдбата ме обича само заради шансовете, които ми е дала. Всъщност, тя е благосклонна към всички ни. От нас се очаква да наблюдаваме внимателно сигналите и да не пропуснем момента. Вярно е, че той може да не се повтори. Затова трябва да развиваме сетивата си колкото можем. Колкото до личните успехи - вярвам, че те предстоят. Имам страхотно семейство, което ме подкрепя винаги и във всичко. Те са двигател и сила и не ми позволяват да изпитвам колебания или страхове.</p> <p></p> <h4><strong>- Кое е това, което Ви мотивира?</strong></h4> <p>-<span> </span>Мотивират ме много неща - любовта, истинското приятелство, спонтанните моменти и преживявания, пътуванията, книгите, а дори и работата ми. Когато съм с екипа и снимаме поредния епизод на &bdquo;Жените на България&ldquo;, например, съм във вихъра си. За мен е важно, каквото и да правя, да влагам цялата страст в него. Винаги съм казвала, че горя. Такава съм и засега успявам да поддържам огъня във всичко. Иначе се зареждам най-силно, когато съм в планината. Там се търся и се откривам, там мечтая и отправям послания към себе си. Там се вдъхновявам. Съжалявам, че ми остава все по-рядко време за любимите ми книги. Само купувам и пълня библиотеката вкъщи и тайничко си мечтая за моменти, които да си открадна за четене. От няколко седмици обаче слушам аудио книги и това е едно ново хоби, което развивам.</p> <p></p> <h4><strong>- Каква е любимата Ви чанта и какво винаги носите в нея?</strong></h4> <p>-<span> </span>Любимата ми чанта е <strong>тип "раница"</strong>. Често се шегувам, че нося живота си в ръка, в чантата ми. Това е и един от любимите ми подаръци, но е трудно за приятелите ми да изберат подходящия модел. Държа раницата ми да е достатъчно голяма, за да събере всичко, без което не излизам от вкъщи. Винаги нося тефтер и химикалки, разбира се. Така и не свикнах да записвам задачите си онлайн. Аз съм една пишеща на ръка жена в дигитален свят. Не мога обаче и без слънчевите си очила, които нося през цялата година. В чантата ми ще намерите и очила за четене, няма как. Освен това винаги имам скрито някое и друго шоколадче или протеиново барче.</p> <p></p> <h4><strong>- Какви са бъдещите Ви планове за развитие?</strong></h4> <p>-<span> </span>Посветила съм себе си на медиите засега. Чувствам, че имам още какво да взема от тях и какво да дам. Понякога си мисля какво друго бих правила, ако не работя в телевизия и бързо отклонявам въпроса от главата си. Имам силно развита интуиция и вътрешният ми глас казва, че моето време в медиите не е приключило. Уча се всеки ден и от всеки, с когото ме среща животът. Няма как да знам какво ще се случи и в това е големият чар на съществуването ни. Поне за мен.</p> <p><span>Фотография: Андрей Рашев и Евгений Милов</span></p>

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки